2009. december 27., vasárnap

Mézeskalács




Hozzávalók:

3 tojás sárgája
1 egész tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál tejföl
1 tojásnyi zsír
2,5 langyos méz
2 kávéskanál szódabikarbóna
3 tk mézeskalács fűszerkeverék
2 tk fahéj

Ezeket összegyúrjuk 60 dkg liszttel.

Nagyon lágynak fog tűnni a tészta, de mivel 12 órát hűtőben fogjuk tartani, addigra megfelelő keménységű lesz. Én először ennek bedőltem, mert nem figyelmeztettek és ontottam hozzá a lisztet még, de felesleges volt, mert így másnap alig bírtam kivenni a keverőtálból, meg egy kicsit keményebb is lett a kalács, mint azt ígérték nekem.
1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd megsütjük. Nehogy túl sokáig süssük, mert attól is csak kemény lesz. Azonnal fogyasztható, ez egy finom puha mézeskalács.
Nővéremtől kaptam a receptet, meg is őrzöm és azt hiszem, ismételni fogunk ebből, mert nálunk 1 nap alatt el is fogyott az egész :)

Nincsenek megjegyzések: