2009. február 16., hétfő

Gesztenye torta vizes piskótából

Hozzávalók:

6 tojás sárgáját 30 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 12 evőkanál vizet és 1/2 csomag gesztenyemasszát.
Hozzáadjuk a 6 tojás felvert habját, a 30 dkg lisztet ( lehet rétesliszt ) és az 1 csomag sütőport.
Tortakeretben közepes hőfokon megsütjük a kerek tortát. Hagyjuk kihűlni.


Töltelék:

4 dl tejben megfőzöm a 4 evőkanál búzadarát, majd hagyom kihűlni.
25 dkg margarinnal kikeverem a 25 dkg porcukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot, majd belereszeljük a fagyos 1/2 csomag maradék gesztenye masszát.
Ezt összekeverem a kihűlt krém alapjával.

Megtöltjük a tortát a krémmel és kívülről is szépen bevonjuk vele. Díszíthetjük utána bármivel a tortánkat, akár még kókuszreszelékkel is, cukrokkal, tortadarával, darált keksszel stb.

Nincsenek megjegyzések: