2009. január 29., csütörtök

Csokoládé torta vizes piskótából

Hozzávalók:

6 tojás sárgáját 30 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 12 evőkanál vizet+ 2 evőkanál vizet ( a kakaópor miatt ). Hozzáadjuk a 6 tojás felvert habját, a 30 dkg lisztet ( lehet rétesliszt ), az 1 csomag sütőport és a 2 evőkanál kakaóport ( persze ezt a lisztben elkeverve már ).
Tortakeretben megsütjük a kerek tortát. Hagyjuk kihűlni.


Töltelék:

4 dl tejben megfőzöm a 4 evőkanál búzadarát, majd hagyom kihűlni.
25 dkg margarinnal kikeverem a 25 dkg porcukrot, a 2 evőkanál kakaóport és a 2 csomag vaníliás cukrot. Ezt összekeverem a kihűlt krém alapjával.

Megtöltjük a tortát a krémmel és kívülről is szépen bevonjuk vele. Díszíthetjük utána bármivel a tortánkat, akár még kókuszreszelékkel is, cukrokkal stb. No meg persze szülinapi gyertyával alkalomadtán.



Töltelék másképpen:

5 dl tejben megfőzöm az 1 csomag pudingport, 1 evőkanál kakaót, 1 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál cukrot. Hagyom kihűlni azt az alapot.
25 dkg margarinnal kikeverem a 25 dkg porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot. A végén összekeverem ezeket és ezzel töltöm meg a tortát.



Régen a csokoládé tortának ezt a változatát készítettem el a születésnapokra, most már a sima piskótából készítem el a második krémmel megtöltve ( sokkal nagyobb ).

Nincsenek megjegyzések: