2009. augusztus 26., szerda

Jugó kifli (kis kifli)




Hozzávalók:
1 kg liszt ( ha kenyérsütő gépben dagasztod, az nem igazán bír el ennyivel egyszerre, csak a felével)
3-4 evőkanál cukor
1-2 teáskanál só
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
2,5 dl víz
1 dl étolaj

Töltelék:
füstölt sajt
sajt
sonka
virsli
melegszendvics krém (pizzás)
sonka-sajt
virsli-sajt
melegszendvics krém-sajt


Tetejére:
reszelt sajt
szezámmag

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos tejben, amiben elkevertem 1 ek cukrot.
A lisztbe belekeverem a cukrot, sót alaposan. Utána mindent beleöntök a lisztbe és robotgéppel bedagasztom. Ha nem elég a folyadék, akkor még tehetünk bele keveset. Megkelesztjük a tálban.
Kiborítjuk és 8 cipóra osztjuk.
Kinyújtjuk tányér nagyságúra a cipót és utána 8 cikkre vágjuk.






A szélesebbik felét betöltjük és onnan indulva feltekerjük. Én a csücskeit is be szoktam csukni, hogy ne jöjjön ki a töltelék belőle.




A tepsiben újból kelesztjük a kifliket, megkenjük tojással és reszelt sajtot teszünk rá, végül megsütjük és örömmel elfogyasztjuk.








Ezt a kiflit is nagyon szereti a családom, tehát nagy kedvenc. Bátyáméktól kaptam ezt a receptet és nagy becsben tartjuk.

Most találtam rá egy teljesen hasonló receptre, nézzétek meg ezt is:

MohaKonyha: Sörkifli

4 megjegyzés:

Hauser Mária írta...

Most készítettem hamburger zsemlét. A következő ez a finomság lesz. Mária

Mária írta...

Nagy kedvencünk, biztosan bejön majd nektek is, de lehet, hogy dupla adagban.
Én most már csak 6 részre osztom, hogy csak kettő tepsivel kelljen sütnöm. Így nagyobbak a kiflik, kicsit össze is tapadnak.

haNa írta...

Jól néz ki, szerintem kipróbálom majd és olyan jó, hogy képet is tudsz most már betenni a finomságokról, mert szerintem először a szem kívánja meg a kaját, utána a has. :)))

Mária írta...

Ez így igaz, nagyon fontos a fénykép. Épp vendégek voltak nálunk, így tudtam megmutatni. Egy kicsit túlsütöttem, egyébként világosabb szokott lenni. A lényeg: nagyon szeretjük ezt még üresen is.