2010. január 15., péntek

Diós pite (másképpen)







                                Mi inkább rácsokat készítünk a süti tetejére.





40 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg margarin
Ezeket elmorzsoljuk és hozzá teszünk még
3 tojás sárgáját
15 dkg cukrot
reszelt citromhéját és annyi tejfölt, hogy a tészta ne legyen túl kemény.

A tésztát 2 részre osztjuk és megtöltjük 10 dkg darált dióval, 15 dkg cukorral, 2-3 evőkanálnyi gyümölcsízzel és a 3 tojás felvert habjával.
A megtöltött tésztát tojássárgájával megkenjük és közepes hőmérsékleten 45 percig sütjük.

Ez az anyósom könyvéből való, aminek az a címe, hogy: Van egy jó receptem. Egyszer nála ráérő időmben írogattam ki belőle recepteket és persze sütögetek is belőle. Ez a Vajdaságban jelent meg beküldött receptek alapján.
Én most csak annyit változtattam, hogy a tetejét nem kinyújtottam, hanem rácsozatot készítettem.

És akkor jöjjön a másik diós pite recept is, amit benne találtam:

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg zsír (esetleg margarin)
2 tojás
1 csomag sütőpor
kevés tej

Összegyúrjuk a hozzávalókat kezdve a liszttel és a zsírral, utána hozzáadva a többi szárazat, végül a folyékony hozzávalókat.

3 lapot sütünk belőle közepes hőmérsékleten világossárgára.

Töltelék:
0/5 liter tejben 1 csomag vanília pudingot megfőzünk és hagyjuk kihűlni.
25 dkg margarint 40 dkg porcukorral kikeverünk (szerintem bőven elég 25 dkg porcukor is).
Ezeket összekeverjük és teszünk még bele 10 dkg vagdalt diót és 10 dkg mazsolát.

A lapokat megtöltjük ezzel a töltelékkel és csokimáz kerül a tetejére.

2 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon mutatós lett így berácsozva!!! Jó kis recept, én is szeretem az ilyen süteményeket.

Mária írta...

Én is nagyon szeretem ezeket a fajta sütiket, ezért már is írom a következőt ebből a könyvből.