2021. október 23., szombat

Almás habos sütemény

Ezt a receptet egyik szomszédunktól kaptam. Nagyon finom.

Hozzávalók:  (35,5x26 cm méretű tepsihez)

- 5 db tojás sárgája

- 30 dkg cukor

- 12-13 dkg margarin

- 1,8 dl tej

- 1 cs. sütőpor

- 7-8 ek liszt


Elkészítése:

1. Tészta:

A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzá keverjük a tejet. A liszttel elvegyítjük a sütőport, majd összekeverjük a nedves összetevőkkel. Egy sűrűn folyós, piteszerű állagú tésztát kell kapjunk. 

Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, egyenletesre igazítjuk. 

2. Almás töltelék:

Kb. 1-1,5 kg almát megtisztítunk, lereszeljük. A levét kissé kinyomkodjuk. Rászórjuk a tésztára, eligazítjuk, ízlés szerint fahéjat tegyünk rá. A nem túl forró sütőben lassú tűznél célszerű sütni. 180 °C-on addig sütjük, amíg a tészta át nem sül (kb. 20-25 perc). 

3. Tojáshab:

Tűpróba után (ha már nem ragad) az elősütött tésztára 4 db tojás fehérjét 4 ek cukorral habosra verjük és a tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, de most már csak szárítjuk kis fokozaton (150 °C-on). Ezután kivesszük a süteményt a sütőből.

Miután kihűlt, felszeleteljük.

Jó étvágyat!😋

Nincsenek megjegyzések: