2008. december 3., szerda

Bögrés mákos ( diós, dejós, mogyorós )


Hozzávalók:

4 db tojás
20 dkg margarin ( kevesebb is elég )
2 bögre ( kb. 2,5-3 dl-es ) cukor
2 bögre tej ( én mindig kevesebbet teszek bele )
2 bögre darált mák ( dió stb. )
2 bögre liszt
2 cs. sütőpor

Ízesítés:
1 db citrom reszelt héját belekeverjük, esetleg mazsolát is tehetünk bele
vagy fahéjt keverünk bele és magozott meggyet szórhatunk a süti tetejére ( mákos esetében )
vagy szeletelt mandulát szórhatunk a tetejére

Másképp:
Babika néni úgy készíti el, mint a piskótát, tehát a tojások fehérjét kemény habbá veri és belekeveri a tésztába.

Nagy tepsiben közepes lángon sütjük meg.






Nincsenek megjegyzések: