2008. december 29., hétfő

Fekete rózsa

Tésztához:
60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, pici szódabikarbóna.
A hozzávaló anyagokat annyi tejjel kell eldolgozni ( kb. 2 dl ), hogy nyújtható legyen. 5 részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütünk. A maradék 3 lapot szintén kinyújtjuk, és a következő töltelékkel egyenként mindegyiket megtöltjük, mint a bejglit.


Töltelékhez:
20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, fahéj ízlés szerint. Ezeket alaposan össze kell dolgozni. Miután a lapokat megkentük, és feltekertük egymás mellé, helyezzük mind a hármat a tepsibe ( én kicsit szét is lapítom ), hogy összesüljön. Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűlni.

Elkészítés:
7 dl tejet és 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük. Ha kihűlt 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a pudingos masszát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük az egybesült mákos rudakat, rákenjük a maradék krémet, és végül a második lapot.A tetejét bevonhatjuk tetszésünk vagy ízlésünk szerint, csokoládémázzal, fondánnal, stb.
Le kell fedni, hogy megpuhuljon.








Nagyon finom mákos sütemény, még a sógornőm is megeszi, pedig egyébként nem szereti a mákos sütiket, de ezt nagyon. Rólunk nem is szólva. Csak egy kicsit munkás sütike, hosszabb ideig készül, mint az átlag.

Nincsenek megjegyzések: