Tészta:
30 dkg lisztet, 5 dkg margarint ( vagy 3 dkg zsírt ), 1 cs. sütőport elmorzsolok, majd 1 ek. kakaóporral, 15 dkg cukorral, 6 ek tejjel és 1 db tojással összegyúrom. 2 lapot sütök belőle.
5 tojásból piskótát sütök.
Krém:
0,5 liter tejben 5 ek. lisztet sűrűre főzök és hagyom kihűlni. 20 dkg porcukrot, 3 cs. vaníliás cukrot és 20-25 dkg margarinnal jól kikeverem, a főzött krémmel jól összekeverem ( robotgéppel ). A krémet két részre osztom és a felébe keverhetünk 1 ek. kakaóport.
A lapokat úgy kenjük meg, hogy a piskóta kerüljön középre.
A tetejét kakaómázzal bevonhatjuk. Fedjük le pár órára, hogy annyira bepuhuljon, hogy szeletelhető legyen, utána felszeljük és dobozban a hűtőbe tesszük.
Ezt édesanyám sütötte régen a családnak, óriási nagy kedvencünk volt. Szerencsére megtaláltam a receptes füzetében és azóta én is szeretettel készítem az én kis családomnak. Mindenki kedvence.
2008. december 4., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése