2008. december 4., csütörtök

Magyar pite






Tészta:

kb. 50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
12,5 dkg margarin
A margarint elmorzsolom a liszttel, utána beleteszek
4 evőkanál cukrot.
2 db tojással és
1 dl tejjel összegyúrom.
3 felé vágom a tésztát és mindegyikből egy lapot nyújtok, amit nagy hőfokon rövid idő alatt megsütök.

Töltelék:
9 dl tej
6 púpozott evőkanálnyi liszt
12 ek. cukor
2 cs. vaníliás cukor
2 ek. kakaópor
Kb. 2 dl tejjel kikeverem a szárazanyagokat ( robotgéppel ) és hozzákeverem a maradék tejet.
Megfőzöm sűrűre, leveszem a tűzről a lábast és elkeverek benne
12,5 dkg margarint teljesen.
Tetejére lehet csokimázt kenni vagy porcukrozni.
A krémet még forrón betöltöm a lapokba, a tálcámat ráborítom és így hagyom puhulni pár órát a sütit, utána fel lehet szelni dobozba és hűtőben tovább puhítom.

Ezt a receptet anyósomtól kaptam, mindenki nagyon szereti.

Nincsenek megjegyzések: