Megfőzzük a 1/2 kg tésztát, ami lehet durumtészta, kagylótészta, orsótészta vagy bármilyen.
Csinálunk franciasalátába való öntetet:
1 tubus majonéz
dupla mennyiségű tejföl
kevés mustár, cukor.
Több változata is van:
1.) Ez a durumtésztás saláta (főzés után nem öblítjük le a tésztát, hanem csak egy kis olívaolajat forgatunk bele), sonka, zöld húsú és sárga húsú kaliforniai paprika csíkokra vágva (akár piros húsúval is variálhatjuk), paradicsom karcsú gerezdekre vágva.
Öntet: majonéz, joghurt, mustár, kevés porcukor, citromlé, ebbe jönnek a zöld fűszerek: oregáno, bazsalikom, petrezselyem (természetesen szárított is jó). Ha ez nincs, akkor természetesen nagyon jó bele a Pizza fűszerkeverék.
Ezt az Andrea barátnőm készítette el - nagyon finom.
2.) mexikói zöldségköret, 10 dkg sajt, 10 dkg sonka
3.) francia saláta, paradicsom, (esetleg vastaghúsú paprika is mehet bele)lila hagyma, uborka, főtt tojás felkockázva.
Ezt a sógornőmtől tanultam, nagyon finom. Grillezéskor mindig ez volt a köret.
4.) kukorica, gépsonka, 3 szál újhagyma
5,) 20 dkg sonka, 3-4 csemegeuborka, 1 piros kaliforniai paprika, csipetnyi őrölt bors, kevés ketchup
2009. március 19., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Szia Mária,
örülök, hogy jársz a blogomra!Én is be-beugrok majd hozzád!Üdv.
Szia trinity,
igen, most kezdtem hozzád is benézni.
Üdv.
Megjegyzés küldése