2009. január 1., csütörtök

Krémes







Veszünk kész krémes lapokat ( Vajdaságban mindig van, itthon csak ünnepek előtt ) vagy fagyasztott leveles tésztából készítünk. De Kiskukta a konyhában c. blogban itt található a leírása a lapok elkészítésének.

Töltelék:
Kb. 1,5 dl tejjel kikeverem a 6 tojás sárgáját, 6 púpozott evőkanál lisztet, 3 csomag vaníliás cukrot és a 12 evőkanál cukrot. Utána fokozatosan hozzákeverem a maradék 8,5 dl hideg tejet.
Megfőzöm jó sűrűre és belekeverjük a 6 tojás felvert fehérjét ( én ezt a tűz felett szoktam ).
Azonnal forrón betöltöm a krémes lapok közé úgy, hogy az egyik simán alulra kerül, megtöltöm és rá a másik lapot már úgy teszem, hogy előtte egy másik tálcán felkockázom tetszés szerinti nagyságúra.
Amikor kihűlt, betesszük hűtőbe. Fogyasztáskor meghintem porcukorral egy kicsit díszítésképp és könnyen szeletelhető lesz, hiszen a felső lapok már fel vannak kockázva és csak az alsókat kell felvágni.

Ezt anyósomtól tanultam, nagy kedvencük volt és most már nekünk is az.

Nincsenek megjegyzések: