Hozzávalók:
4 tojás
24 kanál cukor
24 kanál liszt
24 kanál tej
1 cs. sütőpor
6 evőkanál olaj
Krémhez:
2,5 dl víz
1 narancs fagyasztva
20 dkg cukor
3 evőkanál baracklekvár
Tetejére:
csokoládémáz
A tészta anyagait kikeverjük, majd kizsírozott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, kettőbe vágjuk ( már mint a felső felét kell levagdosni, nem baj, ha darabokban, hiszen teljesen szét kell morzsázni utána ).
A krémhez a baracklekvárt és a cukrot megfőzzük 2,5 dl vízben, és amikor kihűlt, belemorzsáljuk a tészta egyik felét, és belereszelünk egy előzőleg mélyhűtőben megfagyasztott narancsot ( ez kicsit nehéz, jó, ha segít közben valaki és felváltva reszeljük le ). Ezt a masszát a megmaradt tésztára simítjuk ( én vizes kézzel még meg is nyomkodom, hogy szép egyenletes legyen a teteje ), és bevonjuk csokoládémázzal. Forró vízbe mártott késsel könnyebb szeletelni.
Anikó segítségével sokkal könnyebb elkészítenünk:
Sziasztok!
Hozzáfűzném, hogy nem muszály vacakolni a fagyott narancs lereszelésével, én mindig csak megtisztítom a héjától, minél több fehér részt is leszedek róla, majd botmixerrel összeturmixolom a narancsot, fagyasztás nélkül.Így egyszerűbb, és több vitamin is megmarad benne. Valóban finom süti:-)
Anikó, Vajdaságból
Nagyon szépen köszönjük ezt a remek tippet!
Csodálatosan finom sütemény a narancs ízének köszönhetően. Köszönöm Karolina!
13 megjegyzés:
Hello Anyu!
Nagyon finom a Jaffa szelet én nagyon szeretem!!!!!!!!!
Kitti
Én is nagyon szeretem, kislányom. Köszönöm az elismerő szavakat!
Anyu
Szia, először is köszi, hogy olvasóm lettél. Ezt a Jaffa szeletet nem ismerem, finomnak tűnik. Kipróbálom majd és referálok róla!Üdv!Ja és gratula a gyerkőcökhöz!
Köszönöm szépen. Tényleg nagyon finom ez a sütike. Remélhetőleg nem csak nekünk, hanem másoknak is. A vajdaságból kaptam, ott jelent meg egy receptes füzetben és nem győztem betelni vele. Kíváncsi leszek a véleményedre.
Téényleg kinéztem ezt a receptet régebb magamnak!Jó hogy szóltál, mert megfeledkeztem róla, köszönöm.Recept mentve !
Nagyon szívesen. Így fényképpel azért már látványosabb.
Még lenne egy kérdésem. A narancsot meghámozva fagyasztod le?Lehet kicsit buta kérdés, de gondolkodtam, esetleg a héja nem kell bele, mondjuk reszelve?
Megszoktam mosni a narancsot, a végét levágom, és úgy teszem be a fagyasztóba. Teljes egészében kell lereszelni a kis lyukú reszelőn.
Annyi nehézsége van az elkészítésénél, hogy nagyon fájdalmas tud lenni a fagyott narancs lereszelése. Érdemes cserélgetve csinálni a férjeddel, úgy kibírhatóbb.
Jó munkát!
Anyukám megsütötte és nagyon nagyon finom lett, köszönjük a receptet!
Sziasztok!
Hozzáfűzném, hogy nem muszály vacakolni a fagyott narancs lereszelésével, én mindig csak megtisztítom a héjától, minél több fehér részt is leszedek róla, majd botmixerrel összeturmixolom a narancsot, fagyasztás nélkül.Így egyszerűbb, és több vitamin is megmarad benne. Valóban finom süti:-)
Anikó, Vajdaságból
én vajdasági lány vagyok! Ezt a receptet ugyan így ismerem és a legjobb sütik közé tartozik!Nagyon közkedvelt Vajdaság szerte, mi is sűrűn készítjük! :) örülök hogy rátalált és megosztotta, mert így szélesebb körben is elterjed :) köszönöm :) Csilla
Ez a sütemény isteni, aprosutemény készítésével foglalkozom,ez a süti mindig a kínálatban van, imádják az emberek❤️
En vajdasagi vagyok,ez a sütemény kiskorom kedvence volt,most én is 3 családos anyaként sütöm itthon is🥰
Megjegyzés küldése