2009. január 23., péntek

Sárgarépás sütemény

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 bögre (3dl) kristálycukor, cukorbetegeknek ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer,
amely süthető,
1 bögre finomra reszelt sárgarépa,
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja reszelve,
20 dkg vagy ízlés szerinti mennyiségű baracklekvár


Elkészítés:

A lisztet a margarinnal össze morzsolom egészen finomra, a sütőport beledolgozom.
Belekeverem a cukrot, a reszelt sárgarépát és a reszelt citrom héjat.
Puhára eldolgozom, ujjnyi vastagra kinyújtom, miután két egyforma részre osztom.

Első lapot a tepsibe rakom, rákenem a lekvárt és beborítom a másik lappal, amit villával megszurkálok.

Előmelegített sütőben, 180 C° -on 40 percig sütöm.

Kihűlése után felszeletelem tetszés szerinti formára, porcukorral meghintem.

Ezt a receptet a bátyámtól kaptam, amit ő maga is megsütött ( meg én is ). Érdemes megpróbálkozni vele.

Nincsenek megjegyzések: